Siv 
Eriksson


Siv är skådespelare i Teater DaCapo. På sjuttiotalet utbildade hon sig till lärare och arbetade i skolan flera år. Så småningom hoppade hon av läraryrket och utbildade sig till skådespelare på Teaterstudion i Stockholm och hos Susan Peretz (Method Acting enligt Lee Strasbergs metod) i hennes studio i Los Angeles där hon också tog lektioner i Camera Technique. 1993 gick hon kompletteringsutbildningen på Teaterhögskolan i Malmö. Hon har också deltagit i flera av Dramatiska Institutets kurser. Siv har också utbildat sig i Forumteater/Forumspel för Augusto Boal och Katrin Byréus.

Hon har gått kurser i röst för Orlanda Cook (Roy Hart Theatre) och lärt sig blues och jazzsång för olika pedagoger.

Siv har arbetat i Teater DaCapo sen 1983 och medverkat i 19 av teaterns uppsättningar. Hon har även arbetat på Stadra sommarscen utanför Örebro och i Umeå hos Ögonblicksteatern och Broman & Helium, på Gottsunda Dans och Teater och på Smålands Musik & Teater. Hon har också medverkat i några utbildningsfilmer, bl.a Vilket jobb! av Ulla Tylén.

Förutom skådespelararbetet, som också innefattar inläsning av texter i olika sammanhang, arbetar hon som gestaltterapeut, pedagog och personalutvecklare. Siv är utbildad Gestaltterapeut och har även utbildning och lång erfarenhet av teknikerna Forumspel och Värderingsövningar.

2003 fick Siv Eriksson Uppsala kommuns kulturstipendium. "Siv Eriksson tilldelas fortbildnings-stipendium för ett spännande och uttrycksfullt teaterarbete för barn och vuxna i Teater DaCapo."

Hon sjunger blues och rock i ett ”coverband”.