Nyheter från Teater DaCapo

(Uppdaterad 2023-08-08)

 

Premiär!
Teater DaCapo och Stadra teater
presenterar
för barn 4-8 år och som familjeföreställning från 4 år
Bänken

Vi har glädjen att presentera en hel ny föreställning för barn som är ett samarbete mellan Teater DaCapo i Uppsala och Stadra teater i Nora.

Offentlig premiär i Uppsala lördagen den 30 september kl. 15.00 på Den lilla teatern.
Biljetter beställer du på:
https://www.denlillateatern.se/pages/programmet_helg.php

Skol- och förskolpremiär redan tisdagen den 26/9 kl. 9.30 och 10.45 också på Den lilla teatern. Spelas även 28/9 kl. 9.30 och 10.45, 29/9 kl. 9.30 och 10.45.
Skolor och förskolor kan beställa biljetter via:
https://utbudsbokningen.uppsala.se/Events/Details/709

Med föreställningen Bänken har vi glädjen, och den stora äran, att få samarbeta med Stadra Teater.
Detta är Stadra Teater:

Invid den vackra och mystiska sjön Grecken, och inpå knutarna av den vackra herrgården på Stadra, ligger Stadra Teater. Där har det sedan 1998 har spelats teater varje sommar.

Teaters signum är Bergslagens vackraste spelplats, då även själva platsen blivit älskad och en del av helhetsupplevelsen.
Den konstnärliga inriktningen under alla år har varit att spela om, kring och av olika svenska författarskap. Pjäserna har ofta varit i historisk miljön som gjort uppsättningarna mustiga. Teatern har bland annat givit tre pjäser av Agneta Pleijel, direkt skrivna för Stadra Teater, och fem av Ylva Eggehorn. Scenen har i olika sammanhang även gästats av Marika Lagercrantz, Ernst Kirschsteiger, Carl Jan Granqvist och Alexandra Charles. Under flera år framträdde Rikard Wolff om somrarna. Det är alltså flera namnkunniga personer som på olika sätt knutits till scenen. Teaterns engagemang i konst och i uttryck ger vid handen det som teatern kallar för teaterfantasterier. På Stadra odlas färgen Stadrablått, en färg som fått sitt namn när över sjön himlen och vattnet går samman och bildar en mycket speciell blå färg.

Förutom stora och lilla scenen på Stadra har teatern även startat en experimentscen i centrala Nora med en salong för 20 personer. Denna scen har fått namnet Teaterfoajén och kallas även Bergslagens minsta teater.