S*u*c*k Me Baby! 
- en kabaré om amning

Den här föreställningen belyser olika sätt att handskas med frågor rörande föräldrarollen. S*u*c*k Me Baby! är ett resultat av ett samarbete mellan Teater DaCapo och Amningshjälpen. Den är baserad på historier ur verkligheten från många mammors berättelser.

Kring amning finns det många myter och förutfattade meningar. Som ammande mamma är det lätt att hamna i en skärseld av attityder från omgivningen. Kvinnan påverkas av sin man, sin mor, vänner, släktingar, experter och förståsigpåare i största allmänhet. S*u*c*k Me Baby! är en humoristisk, burlesk och allvarlig föreställning om relationer mellan mamman och människor hon möter på BB, BVC, barnklinik o.s.v. Om förväntningar, frustrationer, rädsla att misslyckas, sorg och glädje - alla dessa känslor man har som nybliven mamma.

Föreställningen har spelats inom vården i Sverige och på två internationella konferenser i Bangkok, Thailand och Orlando, Florida.

Pressröster:

"En pjäs som bygger på igenkännandets glädje har det blivit... Här finns typiska situationer, känslor, händelser och företeelser... Teater DaCapo har hittat en allmängiltig ton samtidigt som man spetsar med en humor som i vissa fall går över i det rent absurda... Och här finns många träffsäkert snabbskissade roller av de fyra duktiga skådespelarna från Teater DaCapo." Uppsala Nya Tidning 23/10 1990

"Skrattfest på vårdskolan... Pjäsen är vansinnigt rolig, trots ett snävt tema... Den enklaste recensionen blir därför da capo DaCapo." Örnsköldsviks Allehanda 9/10 1991

 

Teater DaCapo, Box 2096, 750 02 Uppsala
Tel/fax: 018-10 11 88, mobil: 073-938 85 30
E-post: teaterdacapo@gmail.com