Mina och Kåge

en berättarföreställning
efter en bok av Anna Höglund


Foto: Renate Stridh

 "... en utomordentlig dramatisering av "Mina och Kåge" ... Siv Eriksson och Rune Jacobsson är som klippta och skurna för rollerna som det smågrälande björnparet. Med värme, insikt och varsam inlevelse gestaltar de såväl ljuset som mörkret i parets
 utåt sett ganska ombonade tillvaro ... 
Detta är barnteater av hög klass." 
Nerikes Allehanda 19/9 2005

"En absolut genial föreställning i miniformat är vad Teater DaCapo från Uppsala bjuder på i sin Mina och Kåge, fritt efter Anna Höglunds bilderbok."
"Med små medel och stor yrkesskicklighet får duon Eriksson-Jacobsson fram både djupet och nyanserna i den höglundska relationsproblematiken så det blir ytterst njutningsrikt också för de vuxna." 
Märta Tikkanen, Huvudstadsbladet 3/11 2003

 

"Två personer och två nallar ger tillsammans en ömsint gestaltning av problemet att sakna någon i Teater DaCapos Mina och Kåge." 
Upsala Nya Tidning 10/11-98

"...orden liksom förlorar i betydelse och mimiken
 tar över. Det är mycket uppfriskande..." 
Upsala Nya Tidning 10/11-98

 

"All denna angelägna klokskap är väl, varmt och roligt spelad. Och de gör det med musik." 
Norrköpings Tidningar 25/10-99

"Att hålla en så ung publik så koncentrerad under så lång tid, trots att pjäsen stundtals spelas i försiktigt tempo, säger en del om såväl pjäsens innehåll som aktörernas insatser." 
Nya Ludvika Tidning 1/10-99

"Spelet av Siv Eriksson och Rune Jacobsson är helt briljant,  i detaljer såväl som helhet. Till sin hjälp har de i vissa scener två små nallar, som får "agera" parallellt med dem. Helt underbar är kaffedrickningsscenen med ett ytterst barnvänligt, nybrutalt sörplande. Det är häftig barnteater som väcker publikens stora jubel." 
Borlänge Tidning 16/9-99


"Både Siv Eriksson och Rune Jacobsson har i sitt spel ett genomtänkt, fint auktoritativt agerande som ytters intensivt levandegör Mina och Kåge. De ibland snabba kasten mellan skilda stämningslägen hindrar inte det minsta uppsättningen från att som helhet bli tät och attraherande." 
Borlänge Tidning 16/9-99

"Teater DaCapos uppsättning är full av dramatik och starka känslor och den är otroligt bra. Med lågmäld humor och mycket varsamhet - men utan att väja för sådant som gör ont i själen - berättar skådespelarna Siv Eriksson och Rune Jacobsson om Mina och Kåge." Sala Allehanda 15/11-99

"Det är en helgjuten föreställning
Teater DaCapo bjuder på." 
Sala Allehanda 15/11-99


Teater DaCapo, Box 2096, 750 02 Uppsala
073-938 85 30, 073-627 80 85
teaterdacapo@gmail.com